Är jag ensam om att ha barn som undviker grönsaker i största möjliga mån? Om ja, grattis och slut på bloggmeddelandet. Min lösning på problemet stavas just nu grön ärtsoppa. Smaklökarna kanske inte gör frivolter av att läsa det så här men jag kan nästintill garantera att det är ett framgångsrecept hos de små. Du behöver: 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk olja 1 påse frysta gröna ärter (600 g) 8 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 tsk salt 2 krm peppar 2 1/2 msk finriven pepparrot 1 1/2 dl crème fraiche Skala och hacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs i olja i en kastrull. Tillsätt gröna ärter, vatten och kycklingfond. Koka 2 minuter. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar. Servera soppan med finriven pepparrot och med crème fraiche. Vill man ha lite extra protein så funkar det utmärkt med kallrökt lax till. Eller några kokta ägg, om ni frågar mig. Vi har nytt, vitt, enhetligt vardagsporslin från Eva Solo. Vårt första någonsin. Känns s å vuxet. Second hand och loppis är ju annars mitt andranamn. Hej och kram från ägg-älskaren som återigen blir nedrans glad om ni klickar på lilla hjärtat. Om ni gillar inlägget då, vill säga.